Over (Mille) Fleur(s)

Fleur

Fleur

Hallo, aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Fleur Payens. In 2003 ben ik in de Voerstreek gaan wonen in een bijzonder huis dat vroeger een dorpsschool en gemeentehuis is geweest. Vanaf dag 1 heb ik met veel toewijding en met respect voor haar historische waarde het pand gerestaureerd.

Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om mensen thuis te ontvangen. Ik vind het heerlijk om mensen te laten genieten van een mooie omgeving en een bijzonder huis waar iedereen zich thuis kan voelen.

Sébastien

Sébastien

Met mijn 2 kinderen, Cécile en Sébastien, maak ik graag wandelingen in de omgeving. We gaan dan naar de buren de kalfjes en jonge katjes knuffelen en kijken hoe de buurman stroop stookt van het hoogstamfruit uit de omliggende weides. De forelkwekerij is ook favoriet, niet in de laatste plaats om er een lekker hapje te eten.

In de omgeving zijn veel restaurants waar je heerlijk kunt genieten van streekproducten, zoals wijngaardslakken, kaas en stroop. Ook kun je hier genieten van de heerlijke wijn uit de heuvels van de Voerstreek.

Behalve moeder ben ik ook kleuterjuf, met veel plezier werk ik al meer dan 15 jaar op een basisschool in Maastricht. Ik ben ook dol op reizen, sporten, de natuur, nieuwe ervaringen opdoen.

Cécile

Cécile

Na jarenlang renoveren en verbouwen ga ik nu mijn droom waarmaken met mijn eigen gastenverblijf ‘Mille Fleurs’. Mille Fleurs betekent letterlijk “duizend bloemen” in het Frans en verwijst naar de achtergrond die in middeleeuwse wandtapijten gemaakt werden van vele kleine geborduurde bloemen en planten. Die bloemen en planten vullen de leegte op tussen de figuren die de hoofdrol spelen op het wandtapijt. Dat is wat ik wil bereiken met het verblijf in Mille Fleurs: een ervaring toevoegen aan jouw leven, het te verrijken en je omringt te laten voelen door schoonheid.

Mijn vriend Rogier en de kinderen vinden het geweldig om me te helpen bij de realisatie van Mille Fleurs en het ontvangen van de gasten. Bij een verblijf bij Mille Fleurs zal je ze dan ook vast weleens tegenkomen. Wij ontvangen je dan ook graag met open armen.

Tot ziens in Mille Fleurs, groetjes Fleur en Rogier