Aanbevelingen Voerstreek

Sint-Pieters-Voeren en de Voerstreek hebben veel moois te bieden. Het is bij uitstek een prachtige streek om tot rust komen, te wandelen of te fietsen en van de gastronomie te komen genieten.

Hieronder hebben we een aantal aanbevelingen voor leuke activiteiten, fijne restaurants en bezienswaardigheden.

Veel plezier!

Ontbijt

brood & gebak

Bij Patisserie Jeanpierre in Aubel kun je binnen en buiten terecht voor een heerlijk ontbijtje. Ze hebben er overigens ook heerlijke broden en lekkernijen om mee te nemen.

 
Logo route you

Fietsroutes

Onze accommodatie ligt aan het fietsknooppunten netwerk van Vlaanderen en het Heuvelland. Verschillende routes zijn te vinden op de website van 'route you'. Onder andere de prachtige fietsroute langs het kasteel van de Commanderij van St.-Pieters-Voeren.

Logo wandelingen.info

Bronnenwandeling

De bronnenwandeling, de mooiste wandeling van Vlaanderen loopt hier langs het huis.

Logo ebikestogo groen

E-bikes

Wil je graag de Voerstreek ontdekken per e-bike, dan kun je op het domein van Hostellerie de Cantarel terecht voor e-bikes. Je kunt er veilig je auto parkeren. Vanaf 2 dagen huur kunnen de fietsen op locatie worden bezorgd en opgehaald door Jordy. Hij zal je op weg helpen met 7 uitgestippelde routes, fietskaart, begeleide fietstochten met gids en nog zoveel meer. Let op: op donderdag gesloten en vooraf reserveren gewenst.

Logo hoeve de bies

Diner

Ook een echte aanrader: ‘Hoeve de Bies’. Twee jonge mannen die bij sterrenrestaurant Beluga Maastricht als sous-chef en sommelier gewerkt hebben, zijn hier voor zichzelf begonnen. Vanuit onze locatie is het een half uurtje wandelen naar Hoeve de Bies.

Logo cafe modern

Stadscafé op platteland

Hier zit men gezellig samen, drink je één van de Belgische Abdij- of speciaalbieren en geniet van de specialiteiten van de kaart.

Meer ideeën & adressen

Op de website voerstreek.be kun je nog meer ideeën opdoen. Je vindt er bijvoorbeeld ook informatie over de lokale buurtsuper, slager en wijnboeren.

Logo%20moeder%20de%20gans_edited.jpg

Streekgerechten

Iets verder weg, ongeveer 1,5 uur lopen of 15 minuten met de auto, ligt in Teuven Moeder de Gans. Hier kun je genieten van heerlijke streekgerechten.

Logo commanderie

Lunch

Voor de lunch bevelen we de forelkwekerij bij de Middeleeuwse Commanderie aan. Je kunt daar de kasteeltuinen bewonderen met de forellen in de kasteelgrachten en op het terras genieten van gebakken forel of een rijkelijk gevulde salade.

Logo%20de%20cantarel_edited.png

Lunch en Diner

Voor lunch en diner kunt u wegens omstandigheden tijdelijk niet terecht bij  ‘Hostellerie de Cantarel’. 

stroopstokerij wiertz

Ambachtelijke Voerstroop

Tegen de Middeleeuwse Commanderie aan ligt de eeuwenoude hoeve van familie Wiertz. Hier wordt naast het houden van melkkoeien de traditionele Voerstroop gemaakt. Een echt ambachtelijk product, wiens recept van generatie tot generatie overgaat.
Doorheen het jaar is hun hoevewinkeltje (uitgezonderd de feestdagen) bijna iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur open. Hier kun je naast stroop ook andere streekproducten kopen zoals appelsap, bier en honing. De stroopstokerij is in het najaar (vanaf einde september) te bezichtigen. Dan kun je met eigen ogen het productieproces van de stroop bezichtigen en uiteraard eens proeven.

le panier gourmand

Lunch en Diner

Geniet bij Le Panier Gourmand in een gezellige en warme sfeer van verse producten en de expertise van Olivier Deroanne, die zich sinds 1997 nestelde in het hart van Aubel. Traditionele Franse en Belgische gerechten met een zorgvuldige geselecteerde wijnkaart.

equilibrium voeren.jpg

Ontbijtmanden

brood & gebak

Bakker Equilibrium in ’s Gravenvoeren heeft niet alleen heerlijk brood en lekker gebak en taarten, maar verzorgt ook ontbijtmanden. Deze bakkerij ligt 6 km van Mille Fleurs. Dit is 10 minuten rijden.

Regionale markt

Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de regionale markt van Aubel. Elke dinsdag en zondag van 8.00 tot 14.00 uur op slechts 4,5 kilometer van Mille Fleurs. Ontdek de vele lokale producten in een charmante sfeer vooral op zondagochtend.

Place Nicolaï - 4880 Aubel

Restaurant Hof de Draeck Teuven

Culinair

Restaurant “Hof de Draeck” staat borg voor gastronomische verfijning in een landelijke omgeving. In het stijlvolle restaurant kunt u genieten van een fijne, creatieve keuken, die getuigt van grote klasse.

Mille Fleurs Apartments

Sint-Pieterstraat 40
B-3792 Voeren
België

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Mille Fleurs